Rörmokare

En nära vän jobbar som rörmokare i Borlänge och han tipsade mig om detta yrke. Det är ett mycket intressant yrke och man får lära sig en hel del. Jag tänkte därför skriva lite om yrket och hur det utvecklats under åren.

Detta är en yrkesgrupp som har vuxit snabbt de senaste decennierna. Idag finns det sådana i alla stora städer och på många orter riktar man in sig på olika specialiseringar. Detta är ett yrke där man ofta behöver läsa på för att hänga med i tekniken och utvecklingen.

Rörmokare har alltid varit nyttigt folk, det är inte så många som tänker på dem förrän det är dags att anlita en. Det här jobbet handlar om att kunna hjälpa till med vvs, så låt oss prata om det, vad är det? Jo vvs är förkortningen för vatten, ventilation och sanitet. Detta är tre olika områden som de arbetar med.

Vatten är det vi använder mest av i våra hem, detta innebär allt från kallt och varmt vatten till avloppsvattnet. En rörmokare installerar och reparerar alla typer av rörsystem som finns i ditt hem. Allt från att försörja ditt hus med vatten till att ta bort avloppsvattnet på ett säkert sätt.

Ventilation och sanitet är också en mycket viktig del av ett fungerande hem. Ventilation och fläktar håller luften i ditt hus frisk. En som jobbar med det installerar och reparerar alla typer av ventilation och fläktar i ditt hem.

Rörsystemen i ett hus är mycket komplexa och det finns många olika typer av system. Den som arbetar inom det här området behöver därför vara mycket skicklig för att kunna installera och reparera alla typer av system.

Det är inte bara i husen som de arbetar, de arbetar även på industriellt sett med stora vatten- och avloppsprojekt.